Aller à la page : Précédent  1, 2, 3, 4, 5  Suivant

Localisation : belgique (région mons-tournai)
joueurs/ses prefere(e)s : Tammy, chakvetadze, vaidisova, oli, steve, nadal, robredo et federer
Date d'inscription : 06/11/2005

Davis cup:victoire contre slovaquie et retour ds gr.mondial - Page 3 Empty
MessageSujet: Re: Davis cup:victoire contre slovaquie et retour ds gr.mondial   Davis cup:victoire contre slovaquie et retour ds gr.mondial - Page 3 EmptySam 23 Sep - 18:43

victoire de kristof et olivier et 2e point pour la belgique!!!!!

score final : 6-2,3-6,6-3,0-6,7-5:cheers: cheers cheers clapclap clapclap clapclap

super match qui fut difficile et indecis jusqu a la fin , cette victoire va nous enlever de la pression pour demain mais attention il reste encore un point a prendre et celui ci est pas encore gagne vu que olivier et kristof ont use bcp d energie ces 2 derniers jours (mais c est aussi le cas de mertinak et hrbaty)

demain olivier tentera de prendre le dernier point face a hrbaty , difficile mais pas impossible

Localisation : Bruxelles
joueurs/ses prefere(e)s : Les Belges avant tout...

Date d'inscription : 05/03/2006

extro12 extro12 extro12 Fantastiques nos Garçons clapclap clapclap clapclap Merci Oli et Kristof kisss2 kisss2 kisss2

Localisation : Belgique
joueurs/ses prefere(e)s : Kim Clijsters & les Belges, Roger Federer, Juan Martin Del Potro
Date d'inscription : 21/04/2006

MessageSujet: Re: Davis cup:victoire contre slovaquie et retour ds gr.mondial   Davis cup:victoire contre slovaquie et retour ds gr.mondial - Page 3 EmptyDim 24 Sep - 3:42

source: Bruno Verscheure 23-09-2006

Au terme d'un double haletant et passionnant, la Belgique a pris l'avantage 2-1 en match de barrage de la Coupe Davis, en Slovaquie. Rochus et Vliegen ont battu Mertinak et Hrbaty en cinq sets.

Olivier Rochus et Kristof Vliegen ont connu une entame de match parfaite. Ils s'emparaient ainsi de la première en jeu des Slovaques pour empocher facilement le premier set.

Les Slovaques haussaient cependant leur niveau de jeu dans la seconde manche. Hrbaty se montrait notamment agressif. Un break permettait ainsi à la Slovaquie d'égaliser à un set partout.

Le ton était donné. Dans la troisième manche, les Belges menaient 2-0 puis 3-1. Les Slovaques se battaient bec et ongle mais concédaient le set à nos compatriotes. Mertinak et Hrbaty se rachetaient ensuite en infligeant un cinglant 6-0 à Rochus et Vliegen, contraints de disputer une cinquième manche.

Au cours de celle-ci, la Belgique manquait trois balles de break à 2-2. Quelques minutes plus tard, à 5-5, Rochus et Vliegen prenaient alors le service slovaque, l'Auvelaisien clôturant la rencontre sur un ace.

La Belgique mène donc 2 à 1 avant les deux simples programmés dimanche. Un succès suffit à nos compatriotes pour remonter dans le groupe mondial l'année prochaine.

Localisation : France
joueurs/ses prefere(e)s : Clijsters - Murray - Jankovic - Hewitt - Hingis - Ancic - Sharapova - Simon - Ivanovic - Nadal
Date d'inscription : 22/11/2005

Quel est le meilleur résultat des Belges en Coupe Davis Question
tony
tony

Masculin
Age : 39

j aimerai bien le savoir aussi et j avais d ailleurs demande a joel et ziggy de faire un historique des resultats sur leur site

ce que je peux dire c est qu on avait atteint la demi finale en 1999 et on avait ete battue 4-1 par la ....france affraid

la france nous a egalement battu 5-0 en 2001 , derniere annee ou on a figure dans le groupe mondial

petite image sympa apres la victoire en double d hier , l emotion etait au rdv
Davis cup:victoire contre slovaquie et retour ds gr.mondial - Page 3 DC_6445_homearticle
tony
tony

Masculin
Age : 39

l aspect physique et gestion des emotions va etre determinant aujourd hui et on est donc proche du but mais si loin en meme temps, preuve avec cet article en anglais

Belgians win five set doubles to edge closer to victory
Olivier Rochus and Kristof Vliegen rescued the hopes of Belgium gaining a place in the 2007 World Group of the Davis Cup by BNP Parabas with a five set epic win over the Slovak Republic.

The Belgian's outlasted Dominik Hrbaty and Michal Mertinak 62 36 63 06 75 to give them the advantage heading into Sunday's reverse singles.

The doubles rubber in Davis Cup by BNP Paribas play gives as good an indication of the eventual winner of a tie as any other factor. Coming into this weekend’s play, the victorious nation in doubles has gone on to win 80% (28 of 35) of all the World Group and World Group Play-off ties played during the past two years.

Change of line up

Accordingly, Belgian Davis Cup Captain Julien Hoferlin decided to change his line-up for Saturday’s doubles rubber against the Slovak Republic in Bratislava, hoping to tack on an all-important point and make Sunday’s reverse singles a little less pressure-filled for his team.

So Hoferlin withdrew the nomination of his original doubles pairing, Gilles Elseneer and Dick Norman, and replaced them with his two singles players, Olivier Rochus and Kristof Vliegen, despite the fact that both had played three-hour plus singles matches Friday.

Rochus and Vliegen came into the match with a 3-1 record as partners in Davis Cup play, their only loss coming to the formidable Bryan brothers of the USA last September in a World Group play-off tie.

Hoferlin can only be ecstatic about today’s result in Bratislava, as Rochus and Vliegen overcame the Slovak Republic’s Dominik Hrbaty and Michal Mertinak in just shy of three and a half hours when Rochus served an ace out wide to the deuce court that Hrbaty could not reach.

“I went for the best team, that’s it,” said Hoferlin. “Finally we won but we still have to win one more point. If we lose tomorrow’s singles it won’t matter.”

Vliegen takes charge

Vliegen provided the emotional spark for the Belgian pair throughout the tense encounter and fell to his knees at the end of the match before dissolving into tears when celebrating with his teammates.

“I’m here to fight for myself and fight for my country,” Vliegen said.

“I’ll do anything to have three points for my team at the end of the weekend. It was a match that we needed today and if you love the game and fight then it’s natural to be so emotional.”

Rochus and Vliegen broke Mertinak’s serve to begin the match and broke Hrbaty to lead 5-2 in the opening set. The Belgians closed out the set on Vliegen’s serve after just 27 minutes when Mertinak netted a forehand.

Slovak fight back

But the Slovakian pair immediately responded by snaring the second set, making it a best-of-three affair with the support of a boisterous home crowd behind them.

The Belgians broke Mertinak to go up 2-1 in final set but Rochus was broken back in the 4th game. The match continued on serve until the 11th game, when the visitors broke through once again.

With Mertinak serving at 5-all, a blistering Vliegen forehand handcuffed a tiring Hrbaty and the Belgians had three break points at 0-40. Another Vliegen forehand at 15-40 resulted in a shank off Hrbaty’s racquet-head to give the vistors the break and a chance to close out the match on Rochus’ serve. This time, they made the break stick.

Slovak Captain Miloslav Mecir admitted that his side is up against it heading into Sunday’s reverse singles. “Certainly winning the doubles is very important. So I feel it’s a considerable advantage for Belgium. We will need to win both matches tomorrow in order to avoid relegation.”

Rochus will have the first crack at earning the Belgians a spot in the World Group for 2007 when he faces Hrbaty in the first of the reverse singles Sunday.

“I think I have some energy left,” Rochus said. “I will give everything for my country tomorrow. You don’t think about being tired out there and we only need to get the one point so we’ll see what happens.”